- Καθαρισμός
- Ουλίτιδα
- Περιοδοντίτιδα
- Εμφράξεις – Σφραγίσματα
- Ολοκεραμικά Ένθετα & Επένθετα
- Όψεις Ρητίνης
- Ολοκεραμικές Στεφάνες
- Όψεις Πορσελάνης
- Εμφυτεύματα
- Επι-εμφυτευματικές Ολικές Οδοντοστοιχίες
- Λεύκανση
- Αντικατάσταση Παλαιών Σφραγισμάτων
- Ενδοδοντική Θεραπεία
- Παιδοδοντιατρική
- Φθορίωση
- Οδοντιατρικές Εξετάσεις
- Ενδοστοματικές Ακτινογραφίες
- Ορθοδοντική & Αόρατη Ορθοδοντική
Ορθοδοντική & Αόρατη Ορθοδοντική
Με την κατασκευή πλαστικών ναρθήκων μπορούμε σήμερα να διορθώσουμε τις στροφές των δοντιών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζονται τα γνωστά σε όλους μας «σιδεράκια».
Συχνές Ερωτήσεις
Σημαντικές απαντήσεις
Κάθε πότε πρέπει να επισκέπτομαι τον οδοντίατρο;
Καλό θα ήταν να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο κάθε χρόνο, ακόμη κι αν δεν νιώθουμε κάποια ενόχληση, ώστε να γίνεται έλεγχος στα δόντια και τα ούλα.
Κάθε πότε πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας;
Βουρτσίζουμε τουλάχιστον 2 φορές ημερησίως (πρωί και βράδυ).
Πόσο σημαντικό είναι το βραδινό βούρτσισμα;
Το βούρτσισμα των δοντιών πριν τον ύπνο είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της ισορροπίας της μικροβιακής χλωρίδας του στόματος. Κατά τη διάρκεια του ύπνου η ροή του σάλιου μειώνεται και δημιουργείται ευνοϊκό περιβάλλον για την αύξηση των μικροβίων. Οι τροφές που έχουν συσσωρευθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας στα δόντια και στα μεσοδόντια διαστήματα αν δεν αφαιρεθούν αποτελούν τον «στόχο» αυτών των μικροβίων.
Τι οδοντόβουρτσα χρησιμοποιούμε;
Χρησιμοποιούμε μαλακή οδοντόβουρτσα με πυκνούς θυσάνους τριχών και επίπεδη την ελεύθερη επιφάνεια των τριχών. Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλαχθεί όταν παρατηρήσουμε τις τρίχες της να έχουν ανοίξει.
Πώς βουρτσίζουμε;
Τοποθετούμε τις τρίχες της οδοντόβουρτσας υπό γωνία 45 μοιρών σε σχέση με τα δόντια, ώστε ένα μέρος των τριχών να έρχεται σε επαφή με το δόντι κι ένα με τα ούλα. Γι` αυτό το λόγο συνίσταται η χρήση της μαλακής βούρτσας όπου οι τρίχες λυγίζουν πιο εύκολα και οι μύτες των τριχών μπορούν να εισχωρήσουν ανάμεσα στο ούλο και στο δόντι όπου συσσωρεύεται η μικροβιακή πλάκα. Στη συνέχεια, κάνουμε μικρές κινήσεις σαν δόνηση και απομακρύνουμε την πλάκα χωρίς να παραλείπουμε κάποια οδοντική επιφάνεια. Στο τέλος, καθαρίζουμε και την άνω επιφάνεια της γλώσσας.
Τι είναι η ουλίτιδα;
Ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων. Τα ούλα είναι ερυθρά, διογκωμένα και αιμορραγούν. Οι ασθενείς με χρόνια ουλίτιδα συνήθως παραπονούνται για αίσθημα καύσου των ούλων, κακοσμία και αίσθηση γεύσης αίματος.
Πώς θεραπεύεται η ουλίτιδα;
Η ουλίτιδα θεραπεύεται με τον καθαρισμό από τον οδοντίατρο και την τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής.
Η στοματική υγεία επηρεάζει τη γενικότερη υγεία του σώματος;
Σε ασθενείς που πάσχουν από ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα το υψηλό μικροβιακό φορτίο που βρίσκεται στο στόμα μπορεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος να φτάσει στην καρδιά (μέσω της μιτροειδούς βαλβίδας συνήθως) και να προκαλέσει λοίμωξη (ενδοκαρδίτιδα).
Η λεύκανση καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών μου;
Όχι, η λευκαντική ουσία που χρησιμοποιείται είναι ήπια και επηρεάζει επιφανειακά την αδαμαντίνη του δοντιού. Παρόλα αυτά, κατά το διάστημα της λεύκανσης συστήνεται καλή στοματική υγιεινή και αποφυγή πρόσληψης τροφών με χρωστικές ουσίες.